حمام کردن کاسکو
برای حمام کردن کاسکو بهتر است نکات زیر را در نظر داشته باشید.
اگر کاسکو را تازه به منزل آورده اید حداقل تا یک هفته از حمام نمودن آن خودداری نمایید. چون کاسکو شما در روزهای اولیه در استرس به سر می برد و جابهجا نمودن قفس و بردن کاسکو به حمام، جایی که صدای قار زدن حالت اکو پیدا می کند برایش چندان خوشایند نیست.
تعداد دفعات حمام نمودن کاسکو در تابستان هفته ای یکبار و در زمستان دوهفته یکبار می باشد و بیشتر از این مقدار حمام کردن کاسکو به جز اتلاف وقت برای شما و مستعد نمودن کاسکو برای ابتلا به بیماریها منفعت دیگری ندارد. زیاد حمام بردن کاسکو باعث از بین رفتن باکتریهای مفید در لابهلای پرها و آسیب پذیر شدن آنها می شود. گرد های بین پرهای کاسکو که شکلی مانند شوره سر انسان دارد ، طبیعی و بر اثر عملکرد صحیح غدد چربی حاصل می شود و هرگز درصدد از بین بردن آنها نباشید.
مکان حمام کردن باید محصور باشد . هرگز در هوای آزاد حتی در تابستان کاسکو را خیس نکنید.
کاسکو را با قفس خودش به حمام منتقل نمایید و قفس را در کف حمام قرار دهید. اگر کاسکو شما کاملاً اهلی نیست از بیرون آوردن آن از قفس خودداری نمایید.
در صورتی که کاسکوی اهلی خود را برای حمام کردن از قفس بیرون می آورید قبلاً مطمئن شوید پنجره هواکش حمام بسته و درب توالت فرنگی و امثال آن باز نباشد.
برای حمام کردن کاسکو حتماً نیاز به دوش تلفنی دارید و اگر این امکان برای شما مقدور نیست باید در جایی کاسکو را حمام کنید که شیلنگ آب گرم و سرد با سری آب پاش وجود داشته باشد. وجود شیلنگ آب برای کنترل کردن جهت پاشش آب به کاسکو ضروری است تا بتوانید از ریختن آب به سر کاسکو جلوگیری نمایید. هرگز قفس پرنده را زیر علمک دوش حمام قرار ندهید.
عدم شستن سر کاسکو به این علت است که اگر آب وارد سوراخهای بینی کاسکو شود تولید عفونتهای تنفسی نموده و موجب تلف شدن پرنده می شود. کسانی هستند که می گویند ما همیشه کاسکو خود را زیر دوش آب می گذاریم و تاکنون اتفاقی برای پرنده نیافتاده است که البته باید به ایشان خاطر نشان نمود اگر در آینده یکبار این اتفاق بیافتد برای تلف شدن کاسکو کافی است.
برای شروع ابتدا دمای آب را تنظیم کنید. دمای آب باید به میزانی باشد که دست شما ولرم بودن آب را احساس نماید. در زمستان می توانید ولرمی آب را کمی گرمتر تنظیم نمایید.
آبپاش باید با فشار کم تنظیم شود و هرگز از فشار زیاد آب استفاده ننمایید.
قبل از شروع چند دقیقه ای در مقابل کاسکو دستان خود را زیر آب بگیرید و با آب بازی کنید تا کاسکو از ایمن بودن آن اطمینان حاصل کند.
ابتدا پنجه پاها را با آب خیس نمایید. و میله نشمینگاه را بشویید. فضله های کف قفس را با آب خیس نمایید تا بعدا راحت شسته شوند. ظروف آب و غذای کاسکو را بشویید. این کارها باعث می شود تا کاسکو کم کم با آبپاش آشنا شده و ترسش بریزد.
کم کم آب را از پنجه پاها به بالاتر ببرید و شکم و انتهای بال ها را خیس نمایید. به آرامی جریان آب را بالاتر ببرید تا بالها را کاملا خیس نمایید. محل خروج فضولات را بشویید. سینه کاسکو را خیس نمایید و بشوئید. اگر کاسکو اجازه می دهد بالهای آن را با دست باز کنید و زیر بالها را هم بشوئید ولی اگر کاسکو از این کار ترس دارد اصراری به آن نداشته باشید.
توجه ویژه داشته باشید ما در حمام کردن کاسکو اصلاً سر پرنده را خیس نمی کنیم. و شستشو را تا گردن و روی بالها ادامهمی دهیم. به عنوان مثال فرض کنید خود شما در حمام بخواهید بدون خیس نمودن سر بقیه بدن را بشوئید.
به هیچ عنوان برای شستن کاسکو از شامپو استفاده ننمایید. حتی شامپو بچه و حتی شامپوهایی که در برخی پرنده فروشیها به عنوان شامپو مخصوص کاسکو فروخته می شود. شستن کاسکو با شامپو سبب از بین رفتن غدد چربی در انتهای دم می شود که در ادامه این کار باعث شکنندگی پرها و ریختن آنها می شود. همیشه و در همه حال در نظر داشته باشید باید با کاسکو طوری رفتار کنید که این پرنده در طبیعت زندگی می کرده است. کاسکوها در طبیعت با بارش باران حمام می گیرند و سعی می کنند با پائین گرفتن سر خود از ورود قطرات آب به بینی خود جلوگیری کنند.
کف قفس و ظروف غذاخوری را شسته و در سر جای خود قرار دهید.
پس از اتمام حمام که حدود ۳ تا ۵ دقیقه طول میکشد باید کاسکو را خشک نمایید.
کاسکوها اگر خیلی اهلی و دست آموز نباشند از اینکه آنها را در حوله بپیچید ناراحت می شوند. پس اگر کاسکو شما هنوز رام نشده از اینکار خودداری نمایید که باعث ترس شدید کاسکو از شما می شود.
در تابستان می توانید اجازه دهید کاسکو خودش را بصورت طبیعی خشک نماید اما در زمستان حتماً کاسکو را با سشوار و درجه ملایم و ولرم خشک نمایید. سشوار را به یکجا متمرکز نکنید تا پرها و بدن پرنده نسوزد.